ПАЛАНАЧКЕ независне варошке новине

Први број изашао је 8. децембра 2006. Директор и уредник Дејан Црномарковић

Политика

Јубилеј Општинског одбора СПС у Смедеревској Паланци: ДР ЖАРКО ОБРАДОВИЋ – „ТРУДИМО СЕ ДА АФИРМИШЕМО ИДЕЈЕ ЛЕВИЦЕ“

IMG_1767-У протеклих 25 година реализовано више значајних пројекта, завршава се Фабрика воде, а следи комасација и регулација Јасенице и Кубршнице – истакнуто у свечаном говору председника ОО СПС Петра Јелића

 

Поводом 25 година постојања Општинског одбора СПС Смедеревска Паланка, у присуству високих функционера те партије др Жарка Обрадовића и Бранка Ружића, одржана је конференција за медије на којој је о пређеном путу и наредним задацима говорио Петар Јелић. Он је истакао да рад у минулим годинама ни мало није био лак, а није ни данас, али је Социјалистичка партија Србије на подручју паланачке општине дала свој допринос стварању амбијента за бољи живот грађана.

-Имали смо велике пројекте, а један од значајнијих је решавање питања водоснабдевања довођењем воде из приобаља Велике Мораве у атару Трновча – подсетио је Јелић.- Од како учествујемо у општинској власти, имали смо и друге велике пројекте, попут учешћа у адаптацији великих школа, уложивши у то, уз помоћ ресорних  министарстава пола милиона евра. Актуелан је сада пројекат комасације на подручју наше општине и то на површини од 7.500 хектара. У то уз помоћ Министарства пољопривреде и наше Владе улажемо 250 милиона динара. Уз њихову подршку и уз помоћ Европске Уније, радиће се и на регулацији Јасенице и Кубршнице. Тај подухват коштаће око два милиона евра, а реализација ће кренути почетком наредне године. У то време завршава се и Фабрика воде што је од великог интереса за нашу општину и грађане.

У наставку Јелић је истакао да Социјалистичка партија од свог оснивања тежи и ради на томе да грађанима обезбеди бољи и квалитетнији живот. У њеним редовима је приличан број младих и образованих  људи, па ова странка има будућност. Захваљујући томе и пројектима  на којима се ради, грађани ће на предстојећим изборима имати кога да бирају, истакао је Јелић, додавши да партија коју предводи у Смедеревској Паланци има  добру сарадњу с медијима и врло коректне односе с другим политичким странкама.

IMG_1770-Бранко Ружић и ја смо вечерас дошли да, у име руководства Социјалистичке партије Србије,  поздравимо наше чланове у Смедеревској Паланци, где имамо јако квалитетан, добро организован и јак Општински одбор, који се одувек трудио, а тако је и сада, да се квалитет живота грађана у локалној самоуправи унапреди – нагласио је потпредседник др Жарко Обрадовић.- Чули сте од Петра Јелића који су то пројекти на којима се радило или ће се радити, а који су део политике коју смо спроводили овде. Ми не видимо другу сврху бављења политиком до да помогнемо нашим грађанима што важи како на локалном тако и на нивоу републике, где заједно са СНС и осталим коалиционим партнерима учествујемо у спровођењу онога што је садржај рада Владе. Сносимо одговорност за све оно што Влада ради и могу рећи да смо ми врло коректни партнери. Имамо и знање и способност па се трудимо да то што поседујемо употребимо на најбољи могући начин и да при том афирмишемо идеје левице и наше програмске задатке и циљеве.

Др Обрадовић је потом казао да му је драго што је Влада у протеклом периоду постигла запажене резултате, како у спољној политици, тако  и на другим пољима. Била је успешна посета председника Владе НР Кини, где се срео с њеним највишим представницима, а успешно је организовано и заседање ОЕБС-а у Београду, чему је  велики допринос дао и председник СПС Ивица Дачић. Он је за свој рад, према Обрадовићевим речима, добио неподељене комплименте од представника свих држава, јер је мудро, рационално, логично, с балансом осећаја за меру водио ОЕБС у изузетно тешким временима.

Одговарајући на питања колеге Владимира Ђурђевића, која су била у духу свечаног тренутка, а односила су се на изузетну активност младих, као и на учешће жена у раду СПС, др Жарко Обрадовић је казао:

-Тако је и у другим срединама. Већ годинама уназад, а о томе је говорио и наш председник Ивица Дачић, ми се стално трудимо да укључимо младе, али и жене, у све наше активности. Жене, статистички гледано, чине више од половине бирачког тела у Републици Србији. Оне су равноправне с нама мушкарцима и логично је да носе и терет активности. Имамо јак Форум жена и драго нам је што се млади људи укључују у наш рад. Организација Младих социјалиста је овде врло јака. Ми се трудимо да се  унутар партије и у јавности укључи што више младих али и жена да би се идеја левице преносила и стално промовисала. Наши млади у томе имају велику улогу широм Србије. Ми се трудимо да увек будемо на располагању грађанима. За партију је важно када толики број младих и жена промовише нашу политику.

-Колико сте задовољни радом Општинског одбора СПС у Смедеревској Паланци? – било је завршно питање Владимира Ђурђевића, упућено др Жарку Обрадовићу.

– Већ сам нагласио, а то је казао и Бранко Ружић на седници Општинског одбора, да ми овде, у Смедеревској Паланци имамо веома квалитетну организацију Социјалистичке партије.- Овај одбор је добро радио у протеклом периоду, Јелић је поменуо и неке пројекте који су део наше политике овде. Ми смо у Главном одбору СПС задовољни начином на који наш Општински одбор у Смедеревској Паланци ради, задовољни смо били и изборним резултатима, па сада очекујемо и бољи што је логично за сваку политичку странку. Атмосфера коју смо вечерас осетили је нешто што говори да и формално и стварно спадамо у праву партију демократске левице, у парију која дели све оне вредности које чине партије левице и, чини ми се да овај Општински одбор у великој мери успева да то у пракси покаже. Једном речју, задовољни смо.

Драгољуб Јанојлић

 

ОДРЖАНА И СЕДНИЦА СТАТУТАРНЕ КОМИСИЈЕ

 

Како сазнајемо, пре свечаног дела, одржана је и седница Статутарне комисије Социјалистичке партије Србије.

Овај део, као и радна седница Општинског одбора, били су затворени за јавност.

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *