ПАЛАНАЧКЕ независне варошке новине

Први број изашао је 8. децембра 2006. Директор и уредник Дејан Црномарковић

Политика

Саопштење Информативне службе Општинског одбора у повереништву Српске напредне странке у Смедеревској Паланци

default-image_6Као и пре неколико месеци када су, непримереним деловањем неколицине вандала, уништене фасаде већег дела зграда, стамбених објеката, локала, културних институција, школа и вртића у ширем центру града, и ноћас су вандали извршили акцију уништавања имовине, исписујући погрдне графите на фасади нових страначких просторија ОО Српске напредне странке у Смедеревској Паланци.

Подсећања ради, 00 СНС Смедеревска Паланка закупио је нове страначке просторије пре нешто мање од десет дана, а ускоро се очекује и званични почетак рада и функционисања паланачких напредњака на новој адреси.

Након овог инцидента, и оправданих сумњи да појединци из странака владајуће већине у паланачкој општини директно учествују у организовању оваквих акција већ други пут за шест месеци, страхује се шта би могло још да се деси. Навике појединаца, као што су туче у угоститељским објектима, изазивање нереда, масовна окупљања и упади у просторије органа реда и закона, изазивају страх и неверицу код свих наших суграђана. Овим саопштењем, апелујемо на починитеље да, у духу демократских, европских вредности, на пристојан начин изражавају неслагање са политиком Владе Републике Србије и са г. Александром Вучићем, њеним председником. Такође, поручујемо да чланови ОО СНС у повереништву неће стати са објављивањем критика на рачун недомаћинског управљања Смедеревском Паланком, нити ће се уплашити вандализма појединаца.

Полиција је реаговала брзо и извршила увиђај. Након утврђених чињеница на лицу места, очекује се детаљна истрага. Докази против починилаца ускоро ће бити доступни јавности.

Оно на шта вандали не рачунају у оваквим случајевима, јесте прегршт пропуста које праве. Води их мржња, а заслепљени њоме, бивају разоткривени врло брзо. Тако је било и у случају вандализма током мартовских избора прошле године, када је активиста 00 Демократске странке, такође снимљен сигурносном камером, приликом цепања плаката и уништавања билборда испред Изборног штаба СНС.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

One thought on “Саопштење Информативне службе Општинског одбора у повереништву Српске напредне странке у Смедеревској Паланци

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *