Saopštenje Informativne službe Opštinskog odbora u povereništvu Srpske napredne stranke u Smederevskoj Palanci

default-image_6Kao i pre nekoliko meseci kada su, neprimerenim delovanjem nekolicine vandala, uništene fasade većeg dela zgrada, stambenih objekata, lokala, kulturnih institucija, škola i vrtića u širem centru grada, i noćas su vandali izvršili akciju uništavanja imovine, ispisujući pogrdne grafite na fasadi novih stranačkih prostorija OO Srpske napredne stranke u Smederevskoj Palanci.

Podsećanja radi, 00 SNS Smederevska Palanka zakupio je nove stranačke prostorije pre nešto manje od deset dana, a uskoro se očekuje i zvanični početak rada i funkcionisanja palanačkih naprednjaka na novoj adresi.

Nakon ovog incidenta, i opravdanih sumnji da pojedinci iz stranaka vladajuće većine u palanačkoj opštini direktno učestvuju u organizovanju ovakvih akcija već drugi put za šest meseci, strahuje se šta bi moglo još da se desi. Navike pojedinaca, kao što su tuče u ugostiteljskim objektima, izazivanje nereda, masovna okupljanja i upadi u prostorije organa reda i zakona, izazivaju strah i nevericu kod svih naših sugrađana. Ovim saopštenjem, apelujemo na počinitelje da, u duhu demokratskih, evropskih vrednosti, na pristojan način izražavaju neslaganje sa politikom Vlade Republike Srbije i sa g. Aleksandrom Vučićem, njenim predsednikom. Takođe, poručujemo da članovi OO SNS u povereništvu neće stati sa objavljivanjem kritika na račun nedomaćinskog upravljanja Smederevskom Palankom, niti će se uplašiti vandalizma pojedinaca.

Policija je reagovala brzo i izvršila uviđaj. Nakon utvrđenih činjenica na licu mesta, očekuje se detaljna istraga. Dokazi protiv počinilaca uskoro će biti dostupni javnosti.

Ono na šta vandali ne računaju u ovakvim slučajevima, jeste pregršt propusta koje prave. Vodi ih mržnja, a zaslepljeni njome, bivaju razotkriveni vrlo brzo. Tako je bilo i u slučaju vandalizma tokom martovskih izbora prošle godine, kada je aktivista 00 Demokratske stranke, takođe snimljen sigurnosnom kamerom, prilikom cepanja plakata i uništavanja bilborda ispred Izbornog štaba SNS.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

You may also like...

1 Response

  1. Horus kaže:

    Za sve je kriv Vucic!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *