Izabrani sportisti 2014. godine u Smederevskoj Palanci: NAJBOLJI IVANA I ŽELJKO

Ivana Katanic-Centar za razvoj sporta i amaterizma u sportu uručio nagrade najboljim pojedincima i kolektivima u sportskoj 2014.

 

Ivana Katanić, košarkašica koja odnedavno igra za KK „Crvena zvezda“ i Željko Stanisavljević, košarkaš i košarkaški trener – proglašeni su najboljim sportistima 2014.

zeljko stanisavljevicTradicionalna svečanost dodele priznanja najboljim sportistima i sportskim kolektivima sa područja naše opštine, održana je 20. februara, u Velikoj sali palanačke Skupštine opštine. Organizatori, Centar za razvoj sporta i amaterizma u sportu i Opština Smederevska Palanka, obezbedili su nagrade za19 kategorija, od priznanja najmlađim sportistima, do nagrade za životno delo.

Za najbolje školske ekipe u konkurenciji devojaka i muškaraca nagrada je pripala ženskoj i muškoj atletskoj ekipi Osnovne škole „Heroj Radmila Šišković“. Priznanje u kategoriji srednjoškolskih ekipa dobili su košarkaši „Palanačke gimnazije“.

Nagrade za najuspešnije pionirske ekipe primile su atletičarke AK „Jasenica“, pioniri rukometnog kluba „Palanka“, i košarkašice KK „Palanka 2012“ (godišta od 2001. do 2003.). Takođe, nagrađena je i pionirska ekipa Gradskog fudbalskog kluba „Jasenica 1911“.

Priznanje su dobile i juniorske ekipe Košarkaškog kluba „Mladost“ (dečaci), i juniori Fudbalskog kluba „Železničar“ iz Kusatka.

ivana djuricPosebnu aromu ovim svečanostima, pruža nagrađivanje mladih sportskih nada. Najpre je dodeljeno priznanje Ivani Đurić, zaista izuzetnoj devojčici, koja se najpre bavila trčanjem, osvojivši značajne nagrade i priznanja, posebno na „Politikinom krosu“, da bi potom prešla i na druge atletske dicipline. Reč je o rekorderu Srbije  (u svojoj kategoriji) u bacanju vorteksa (52,06 metara), osvajaču zlatne medalje na Prvenstvu centralne Srbije u bacanju koplja i kugle u kategoriji starijih pionirki, zlatne medalje na prvenstvu Srbije u krosu u Leskovcu, tri zlatne medalje u ekipnoj konkurenciji na prvenstvu Srbije u Leskovcu, zlatne medalje u bacanju koplja na Kupu Beograda, rekorderu u bacanju koplja težine 400 grama. Bacivši koplje 36,39 metara, Ivana je oborila 14 godina star rekord. Nagradu iz ove kategorije primio je i Uroš Pavlović, rukometaš. Na brojnim turnirima i u brojnim ligama mlađih kategorija Rukometnog saveza Srbije, ovaj momak proglašavan je za najboljeg igrača, najboljeg strelca i najboljeg tehničara. Nagrađen je još jedan atletičar, Dimitrije Milosavljević, osvajač zlatne medalje na Prvenstvu Srbije u Senti za mlađe pionire (bacanje vorteksa, rezultat – 49,50 metara). Milosavljević, koji je izabran u reprezentaciju Srbije, osvojio je srebrnu medalju na prvenstvu Centralne Srbije u bacanju koplja, a osvajač je  i četiri zlatne medalje i pobednik mitinga „Kad nema tartana, dobra je i šljaka“, u Ćupriji, Paraćinu, Jagodini i Dimitrovgradu. Nagradu za „mladu nadu“ dobio je i i Vojkan Damnjanović, fudbaler, koji je na Međunarodnom tuzrniru u Brčkom proglašen za najboljeg golmana.

10950672_10204525995687320_2541092735085667316_nPriznanje za najboljeg sportskog radnika primio je Vladan Kocić, nekadašnji košarkaški sudija, a potom dugogodišnji sekretar, prvo KK „Goša“, a onda i KK „Mladost“. Nagradu za trenera godine dobio je Marko Pavković, pod čijim vođstvom su pioniri FK „Jasenica 1911“ postali jesenji prvaci u Prvoj ligi Fudbalskog saveza Regiona Zapadne Srbije.

Nagrada za životno delo pripala je Blagoju Radivojeviću Bagiju, nagrađivanom rukometašu i rukometnom treneru bogate sportske karijere.

Najbolji sportski kolektiv u 2014. je Košarkaški klub „Mladost“, koji se, zahvaljujući predanom radu uprave, plasirao u Drugu mušku ligu, „vrativši palanačku košarku na poziciju koju zaslužuje“ – kako stoji u obrazloženju ove nagrade.

Posle uručivanja priznanja Ivani Katanić i Željku Stanisavljeviću, kao najboljim sportistima prethodne godine, sve nagrađene je pozdravio dugogodišnji sportski radnik, čuveni košarkaški trener – profesor Predrag Kuzmanović, koji je istakao značaj negovanja ne samo fudbala, nego i drugih sportova.

-Košarkaši, fudbaleri, atletičari, rukometaši, i ostali – istakao je Kuzmanović –  doprineli su ugledu našeg grada, koji ponovo zadobija značajno mesto na sportskoj mapi Srbije.

Ivana Katanić i Željko Stanisavljević, u kratkom obraćanju sportskom auditorijumu, zahvalili su Centru za razvoj sporta na priznanjima i naglasili da će za njih ove nagrade predstavljati podstrek za buduće sportske rezultate.

Sve nagrade uručio je Srboljub Simonović, direktor Centra za razvoj sporta i amaterizma u sportu.

 

 

 

You may also like...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.